Ska vi så nånting i år….

Skulle det bli samma torka i år igen…det regnade hela mars, sedan tog det stopp. Fyra veckor och inte en droppe. Ska vi ens bry oss om att så, sa vi. Få samma slit och elände som förra året?

Det var varmt i april, det var vackert. Allting slog ut, på tok för tidigt. Men marken var som betong, lökväxterna som skulle blomma nu, dom tynade. Stora moln av damm for runt i luften.

alltför tidig vår

Men vi sådde ändå och drev upp (inomhus) tomat, paprika, chili och gurkor. Växthusen ska vi ändå klara att hålla igång. Så tänkte vi.

tomatbarnJPG

Men i slutet av april så brakade det löst, 30 mm på två dagar. Nu blev det sjudande aktivitet på gården, alla fröer måste i jorden: kålrot, bondbönor, sockerärter, morötter..I växthusen sådde vi alla sorters kålväxter samt tidig sallad.

Nu har våren visst tagit paus igen. Kalla vindar och kyliga nätter. Tomatbarnen får stå och vänta i sina krukor. Men jag behöver bara gå ut dit, till växthuset för att känna på sommaren. Där doftar det. Där har persikor och aprikoser redan blommat över, pyttesmå gröna frukter syns på grenarna. Och fikonen kommer så fint, så fint.

fikonknopp.jpg

Skrivet 2 maj 2019

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: