Letar efter färgerna

Nu är det stilla här. Det mesta är skördat, ligger tryggt i sina lådor i rotsakskällaren. Grönsaksfälten är tomma och harvade. Marken ligger i träda, sover sin vintersömn.

Och löven har fallit. Vi har räfsat och räfsat. Burit in gula och oranga löv i stora korgar. In i lagården, vi lagrar dem där, de blir jättebra att ha som strö för korna i vinter. Och sen – sen ut på komposten för nytt liv, för näring den dag våren kommer.

Den dag våren kommer. Jag kan känna otålighet, en rastlöshet i allt detta gråa. Tomhet. Mörkret som brer ut sej, mer och mer varje dag. Och jag som ville….men vad ville jag?

Var stilla, andas, vila i tomheten, bara vila i det grå. Ur ingenting kommer alltid något, det gör det alltid. Så säger mitt kloka jag,

skogen, låg

Jag måste ändå ha färgerna. Det får bli skogen. Jag tar landsvägen, bara några steg från huset, slår in på en skogsväg, så den vanliga lilla stigen. Och direkt börjar det lysa och glimra omkring mej. Det är mossan, så gnistrande grön nu när allt annat grönt har slocknat. Ett enstaka löv hänger kvar, som vore det av guld. Blåbärsriset är rätt fint, grågult. En illröd svamp mitt i mossan.

Jag letar efter färgerna.

                                                                           22 november 2018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: