Dom kom ändå

Dom kom ändå, blomsterbönorna. Liksom morötterna, kålen och jordärtskockorna. Tomater i väldiga lass. Men var nätt och jämnt.

blomsterbönor

Dag och natt kämpade vi med torkan. Det blev inga vindlande gångar den här sommaren för det fanns inget gräs att vindla i. Bara damm och vissna strån. Marken var hård som betong, fåglarna tysta och fjärilarna försvann.

Vi spejade mot himlen, hängde med näsan över vädersajterna. Det var så mycket vi ville, så mycket vi drömt om. Så se det tyna bort….Jag samlade diskvatten, tvättvatten, bar ut till blommorna kring huset. Men därute fanns hela fält med små spirande ärter, bönor, sallad, kålplantor…. Till sist fick någon (vi var tre) en lysande idé. Nedanför fältet rinner en bäck, den går djupt nere i jorden. Tänk om man kunde dämma upp den. Skaffa hem ett par pumpar, kanske…. och det gick till slut.

vattning

 

söndrig gräsmatta

 

Tre månader utan regn, till sist kom det ändå. Och nu öser det ner, men gräset växer knappt. Torkan gick så djupt. Några strån kommer fram, mest är det kvickrot.

 

 

Dahliorna fick ändå slå ut. Innan sommaren var över, dom har bara stått och hängt. Slokat. Vi fick se dom till sist, dofta dom, känna….

daliabarn

                                                                                                        15/9 2018

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: